Bandleden

Ronny : Gitaar + backing vocals

       MIEKE :zang

Rudy : Bas, Zang + Backing Vocals

        Braam : drum         

    BART : Sologitaar   

       Red legs, THE allround coverband uit de kuststreek.


Ronny Douchy (gitarist en backing vocal), stichter van de band, kwam regelmatig samen met enkele muzikanten om wat te “jammen”.              Dit jammen smaakte enige tijd naar meer. Hij ging dan ook samen met  gitarist Rudi Doom uit Pollinkhove op zoek naar muzikanten om een band op te richten. Zo kwam Ronny terecht bij   Rudy  Lommaert (bassist en zanger uit Menen),  zangeres Eveline uit Veurne en een drummer Jordy uit Nieuwpoort. Het was toen midden 2010.


 Rudy Lommaert was immers gedurende een achttal jaar leadzanger en gitarist bij coverband ‘Not Bad’.

Sinds eind 2012 heeft hij deze band definitief vaarwel gezegd om zijn hart en ziel (en zotte streken) in de ban ‘Red Legs’ te steken. Ook bij ‘Red Legs’ laat hij regelmatig van zich horen door de zang van enkele nummers op zich te nemen.


Na tal van repetities was de band (ondertussen gedoopt tot “Red Legs”) in mei 2011 klaar voor een try-out. Al snel volgde een eerste optreden, maar daar bleef het ook bij. De solo-gitarist verliet de band en er werd dus gezocht naar een nieuwe solo-gitarist Franky.Maar korte tijd nadien verlieten ook de drummer en toenmalige zangeres de groep. Ondertussen ging Ronny af en toe wat jammen bij de  drummer, Redgy Van Espen. Ook zangeres Carine Krijger was daar aanwezig. Van het een kwam het ander en de band had er een nieuwe drummer en zangeres bij.   

In april 2012 had de band al een eerste optreden binnen.


In februari 2014 kwam een einde aan de samenwerking met de solo-gitarist waardoor ook hij vervangen werd. In maart 2014 kwam Vincent Wright als nieuwe solo-gitarist van de band. Hij moest alles in een stroomversnelling instuderen want er waren reeds tal van optredens geboekt. Maar door verhuis naar het buitenland, verliet hij de band in aug 2017,en werd vervangen door podiumbeest Pieter Devriendt uit Middelkerke.Er

werd een try out voorzien Januari 2018.

. 

De band had ook 6jaar lang een P.A medewerker  Steven,

Op  22 sep 2018 was het onze laatste optreden met Steven en Carine.Daardoor gingen we op zoek naar nieuwe zangeres,en vlug kwam er al een test repetitie met Mieke uit Lombardsijde.


Mieke Gunst is onze nieuwe frontvrouw.Er kwam een een try out eind dec 2018.Haar eerste grote debuut 6jan 2019,de afsluiter van de kerstmarkt in De Panne.

Redgy heeft ondertussen de band verlaten en deed zijn laatste optreden  8 feb 2020 .Ondertussen al vervanger gevonden

Drummer Braam Verscheave ,zou zijn eerste optredens doen, maar door corona  werd alles afgelast.

Sedert  feb 2020 hebben we terug een vaste p.a medewerker Wilfried Toorré.Maar helaas heeft dit niet kunnen blijven duren.

Eind 2020 is Wilfried gestorven.We zullen hem altijd blijven koesteren . Arnould De Groote is onze huidige medewerker .

Onze sologitarist Pieter deed op 9 okt 2021 zijn laatste optreden bij ons, hij verliet de band wegens verhuis.

Zijn opvolger is Bart vercruysse uit stene met als eerste optreden,try out 18 maart 2022.

.